Annonsverktyget

Det är enkelt och kostnadsfritt att publicera en annons på Taken Job. Så här gör du steg för steg.

Gå till Takenjob.se Du kan använda din mobil, surfplatta eller dator för att publicera en annons. Logga in på ditt Taken job konto och gå till Skapa jobbannons via denna länk . Har du inget konto kan du skapa ett konto kostnadsfritt.

Skapa din jobb annons

Klicka på Skapa jobbannons högst upp eller till vänster på sidan. Fyll i uppgifterna om jobbet och arbetsplatsen med några få klick. Du ser samtidigt en förhandsgranskning till höger av hur annonsen kommer att se ut när den är publicerad. När du fyllt i alla uppgifter klickar du på Granska och skicka. Då visas hela annonsen exakt som den kommer att se ut på TakenJob efter publicering. Du kan också spara utkast och fortsätta senare. När du är nöjd med din annons, klicka på Publicera jobb annons. Din annons kommer att publiceras på TakenJob.

När du fyllt i alla uppgifter klickar du på Granska och skicka. Då visas hela annonsen exakt som den kommer att se ut på Taken Job efter publicering. Du kan också spara utkast och fortsätta senare. När du är nöjd med din annons, klicka på Publicera jobb annons. Din annons kommer att publiceras på TakenJob.

Hantera dina jobb annonser

När du skapat en annons kan du hitta den i annonslistan. Där kan du också redigera, kopiera och ta bort en annons.

Du kan filtrera och söka efter dina olika annonser högst upp på sidan. Varje annons har en status, exempelvis utkast, publicerad eller avpublicerad.

Så annonserar du i Taken Job

Att annonsera hos oss är kostnadsfritt - det enda du behöver göra är att . Då kan du logga in på Taken Job och enkelt publicera din annons.

6 tips för en bättre jobb annons

Det finns några saker som är bra att tänka på för att skapa intresse för tjänsten:

  • 1. Beskriv jobbet i en kort och tydlig introduktion. Det hjälper läsaren att avgöra om rollen passar.
  • 2. Tala till läsaren. Skriv "dig" och "dina" istället för "vi" och "våra".
  • 3. Lista tre till fem huvuduppgifter och förklara dem tydligt.
  • 4. Var tydlig med vad som är krav och vad som är meriterande.
  • 5. Se till att vara realistisk så att du inte går miste om bra kandidater i onödan.
  • 6. Tänk på det här vad gäller diskriminering: Det är inte tillåtet att söka efter specifikt kön eller etnicitet i en annons. Vill du skapa en jämnare balans på arbetsplatsen av till exempel kvinnor och män, kan du uppmuntra en underrepresenterad grupp att söka jobbet. Du kan exempelvis skriva: "Vi är en mansdominerad arbetsplats och ser gärna kvinnliga sökanden."
Berätta om ditt företag

Genom att skapa en företagsprofil har du möjlighet att berätta mer om ditt företag och hur det är att jobba hos er. Alla dina annonser finns i din företagsprofil så att intresserade kandidater enkelt kan se alla dina annonser.