5 fakta som du förmodligen inte visste om Zlatan Ibrahimovic!

5 fakta som du förmodligen inte visste om Zlatan Ibrahimovic!

15/01/2021 /   Sport

Zlatan Ibrahimovic, supersvenskan, har äntligen tagit sina krafter till England och stormat Premier League med Manchester United. MEN visste du att han är mer än bara en extremt begåvad, långhårig, löjligt lång fotbollsspelare?

Han är Sveriges målskytt genom tiderna! Zlatan Ibrahimovic föddes i Sverige av en bosnisk far och en kroatisk mor, vilket innebar att han kunde ha valt att spela för någon av dem på internationell nivå.


Han valde Sverige eftersom det var där han föddes och växte upp. Det kan ha varit ett dåligt val men de har bara kvalificerat sig för två av de senaste 5 världscuperna. Du kan inte säga att det är hans fel, han har försökt hårt för sitt land! Han är den bästa målskytten genom tiderna med 62 mål för Sverige innan han gick i pension för några månader sedan.


Han gav en gång alla sina lagkamrater en helt ny Xbox One! 2013, när han förstörde den franska ligan 1 med PSG, bevisade Zlatan att han är generös och tänker på andra människor ...

Genom att ge varje lagkamrat sin helt nya begränsade upplaga Xbox 1! Det var dock inte helt osjälvisk för att var och en hade sin egen signatur och sitt namn, men det är ändå en fin touch att tacka för att han hjälpte honom.


Han har två svarta bälten i Taekwondo! 2 saker Zlatan älskar: att göra galna overheadspark och att sparka upp sina lagkamrater upprepade gånger i huvudet som ett skämt

Det har inte blivit obemärkt att han fick ett hederssvart bälte av det italienska Taekwondo-teamet! Det passar med det svarta bältet som han tjänade när han var 17 i Sverige! Som jag antar är varför han är så bra på att upprepade gånger sparka ihop sina lagkamrater som ett skämt.


Lag har spenderat £ 150 miljoner på honom under hela sin karriär! Mer pengar har spenderats av klubbar som köper Zlatan än någon annan spelare någonsin.

Knappt 150 miljoner pund har spenderats på Ibra.

Han började i Malmö, åkte sedan till Ajax i Nederländerna, sedan till Juventus i Italien, flyttade till Milano för Inter, åkte sedan till Barcelona, tillbaka till Italien för AC Milan, sedan till Paris St Germain i Frankrike, och nu är han äntligen kommet till England för Man United.


Han har dock bevisat sitt värde och gjort poäng i sina debut i Italien, Spanien och Frankrike, OCH han vann även ligan i sin första säsong i dessa länder också!

Det finns ett ord i den svenska ordboken som är uppkallad efter honom! Zlatan är en sådan nationell hjälte i Sverige att hans namn har lagts till svenska ordboken som ett verb!

Termen ”Till Zlatan” betyder att dominera eller göra något med extrem talang!