Hur man blir en mer kreativ person

Hur man blir en mer kreativ person

20/01/2021 /   Artikel

Kreativitet är en färdighet som du kan arbeta med med tid, träning och ansträngning Det finns många områden du kan fokusera på för att förbättra din övergripande kreativitet. Delta i kreativa övningar som att läsa, skriva och lyssna på musik för att vässa din kreativitet. Lär dig så mycket som möjligt och öppna dig för nya idéer och upplevelser.


  1.  Klotter på din fritid. klotter ses ibland som ett barnsligt tidsfördriv, men det kan faktiskt hjälpa till att öka produktiviteten. Detta kan öka kreativiteten genom att öka ditt engagemang med världen och uppmärksamhet. klotter hjälper dig att hålla dig
  2. Lyssna på musik. Att bara spela musik i bakgrunden kan inspirera dig kreativt. Det kan hjälpa dig att fokusera bättre och öka din totala koncentration. Klassisk musik tenderar att fungera särskilt bra för kreativitet och koncentration. Inte alla genrer av musik fungerar för alla. Även om klassisk musik har positiva effekter för många, experimentera lite för att hitta den musik som bäst hjälper dig att koncentrera dig och känna dig kreativ.
  3.  Spela videospel. Vissa videospel är faktiskt bra för det kreativa sinnet. Interaktiva spel som kräver rörelse eftersom dessa stimulerar flera sinnen hjälper till med kreativt tänkande.
  4.  Läs mer. Läsning är bra för ditt kreativa sinne. Gör en vana att läsa regelbundet. Välj böcker från flera genrer och skrivstilar för att utöka dina horisonter och verkligen stärka din kreativitet. Försök att ta dig tid att läsa varje dag. Försök att gå med i en bokklubb. Detta hjälper dig att läsa om du är osäker på vilken typ av böcker du kan börja med. Skaffa ett bibliotekskort. Detta hjälper dig att spara lite pengar på böcker.
  5. Dela och förklara din kunskap. De säger att du kommer ihåg 90% av det du lärde dig genom att lära ut det för någon annan. Att förklara din nyvunna kunskap för dig själv och andra kan hjälpa till att cementera den i ditt eget sinne. Medan du lär dig något nytt, bör du förklara för dig själv i ditt huvud.
  6. Gå när det är möjligt. Att gå kan ge dig tid att tänka över idéer genom att låta dig zonera ut och engagera dig i kreativa tankar. Promenader gör det också möjligt för dig att engagera dig i nya omgivningar eller natur, som båda kan inspirera din kreativitet. Gör en punkt att gå flera gånger i veckan i minst femton minuter, eller varje dag om möjligt.
  7. Träning. Träna regelbundet kan öka kreativiteten genom att minska stress och förbättra kognitiv funktion. Skapa en träningsplan för dig själv att följa, med sikte på cirka 30 minuters träning om dagen.
  8.  Få tillräckligt med sömn. Sömn kan hjälpa dig att hålla dig vilad och uppdaterad och lämna dig kreativt laddad. Hjärnan är också mycket aktiv under sömnen.
  9. Kreativitet är inte något som är reserverat för genier. Det är tillgängligt för alla, oavsett vem du är eller var du befinner dig i ditt liv - allt du behöver göra är att träna. Så vad väntar du på? Gå ut och börja utveckla dina kreativa styrkor - vi kan inte vänta med att se vilka nya och fantastiska saker du kommer på!