Tips för anställningsintervjun

Tips för anställningsintervjun

02/05/2021 /   Artikel

Att förbereda sig för en intervju kan verka skrämmande, men det finns flera steg du kan ta för att förbereda dig för en framgångsrik intervju.


Förbereder sig för en intervju, att förbereda sig för en intervju innebär i första hand att man tar tid att eftertänka sig sina mål och kvalifikationer i förhållande till positionen och arbetsgivaren. För att uppnå detta bör du undersöka företaget och noggrant granska arbetsbeskrivningen för att förstå varför du skulle passa bra. Låt oss titta på stegen för att förbereda oss för en intervju.


1. Granska arbetsbeskrivningen noggrant


Under ditt förberedande arbete bör du använda arbetsgivarens publicerade jobb beskrivning som en guide. Jobb beskrivningen är en lista över de kvalifikationer, kvaliteter och bakgrund som arbetsgivaren letar efter för en idealisk kandidat. Ju mer du kan anpassa dig till dessa uppgifter, desto mer kan arbetsgivaren se att du är kvalificerad. Jobb beskrivningen kan också ge dig idéer om frågor som arbetsgivaren kan ställa under hela intervjun.


2. Tänk på varför du intervjuar och dina kvalifikationer


Innan din intervju bör du ha en god förståelse för varför du vill ha jobbet och varför du är kvalificerad. Du bör vara beredd att förklara ditt intresse för möjligheten och varför du är den bästa personen för rollen.


3. Utför forskning om företaget och rollen


Att undersöka företaget du söker till är en viktig del av förberedelserna för en intervju. Inte bara kommer det att ge sammanhang för dina intervjuskonversationer, men det kommer också att hjälpa dig när du förbereder tankeväckande frågor till dina intervjuare.


Att undersöka företaget och rollen så mycket som möjligt kommer att ge dig ett försprång framför konkurrensen. Inte bara det, utan att förbereda sig för en intervju hjälper dig att hålla dig lugn så att du kan vara som bäst. Här är några saker du bör veta innan du går in i din intervju:


Undersök produkten eller tjänsten:


Även om rollen inte är direkt relaterad till företagets produkt eller tjänst.


Det är viktigt att lära dig allt om produkten eller tjänsten företaget producerar och marknadsför. Du behöver inte nödvändigtvis förstå varje detalj, särskilt om det är en teknisk produkt och du intervjuar för en icke-teknisk position, men du bör ha en grundläggande förståelse för de viktigaste produkterna eller tjänsterna som företaget erbjuder.


Begär om möjligt ett prov av produkten för att bekanta dig med kundens perspektiv. Ju mer du kan berätta om produkten från både företag och kundsynpunkt, desto bättre kommer du att prestera i din intervju.


Undersök rollen


Det är viktigt att läsa arbetsbeskrivningen noggrant och se till att du förstår alla krav och ansvarsområden som följer med den. Detta förbereder dig inte bara med tankeväckande, riktade frågor om positionen under intervjun, men det kommer att säkerställa att du verkligen är kvalificerad och beredd att ta itu med ansvaret om du får jobbet.


 Undersök liknande positioner och läs recensioner från individer i dessa positioner, så att du kan få en uppfattning om vad de dagliga aktiviteterna kommer att bli. Be om förtydligande eller detaljer om rollen under intervjun, så att du kan vara säker på att du är redo om du får ett jobb erbjudande. Att undersöka rollen före en intervju hjälper dig också att avgöra om positionen är rätt för dig.


Undersök företagskulturen


Moderna företag har vanligtvis sociala mediekonton och bloggar som diskuterar deras företagskultur och industri. Denna information kan ge dig ett intryck av företagets ton och personlighet, liksom vad de värdesätter. Oavsett hur bra ett jobb verkar är det viktigt att du passar in i företagskulturen och delar en liknande personlighet och värderingar.


Om du har frågor om arbetsplatsmiljön, kulturen, personligheten eller värdena, var noga med att ställa under intervjun. Dessa frågor kan sträcka sig från programvaran och verktygen som används av företaget, till deras policyer för semester och sjuktid. Kom ihåg att intervjun handlar lika mycket om att du hittar en bra passform för din egen arbetsmiljö som om att företaget hittar en bra passform för rollen. Att veta att dina värden stämmer överens med företaget garanterar ett lyckligt yrkesliv. Detta är också det perfekta tillfället att ta reda på mer om företaget och visa intervjuaren hur du kommer att passa.